Ontwerp nieuwe school

De aanbesteding voor het ontwerpen van de nieuwe Borgmanschool is gegund aan LIAG architecten en bouwadviseurs uit Den Haag. Zij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van (duurzame) scholen voor zowel primair- als voortgezet onderwijs.

In samenwerking met de verschillende werkgroepen heeft LIAG een eerste ontwerp gemaakt waarin rekening is gehouden met de verschillende wensen en eisen die staan geformuleerd in de verschillende documenten zoals: huisvestingvisie en plan van eisen.

LIAG heeft met tal van mensen gesproken, gebrainstormd en bezoeken gebracht aan verschillende schoollocaties om te horen en voelen hoe mensen reageren op bepaalde ideeen. Mede door ervaringen van de gebruikers van de scholen en directe vragen vanuit de werkgroep aan de gebruikers, is er veel inspiratie opgedaan.

In de presentatie die LIAG heeft gemaakt staan schetsen van het ontwerp van de nieuwe Borgmanschool en sfeerimpressies van andere scholen. De uitgewerkte schetsen maakt het mogelijk om input te geven en wijzigingen door te voeren op basis van reeele beelden. De komende maanden blijven de werkgroepen en LIAG met elkaar in gesprek om de ontwerpen voortdurend bij te schaven.